Nafi Thiam maakt het af in de 800m en heeft Grand Slam te pakken!

Nafi Thiam maakt het af in de 800m en heeft Grand Slam te pakken!
Foto: © photonews

Nafi Thiam kende een hele sterke tweede dag in de zevenkamp op het EK in Berlijn. Het orgelpunt moest volgen in de 800m. Ze moest er nog voor vechten in de afsluitende proef, maar liet haar grootste belaagster niet te ver weglopen en gaf de Europese titel niet meer uit handen.

Door een goede prestatie in het verspringen en een fenomenale worp in het speerwerpen kon Thiam met een ruime voorsprong toeleven naar de 800m. Liefst 192 punten voor op Johnson-Thompson, haar grootste concurrente. Oftwel dertien seconden.

EVEN ADEM INHOUDEN

Heel even werd het toch nog de adem inhouden, want Johnson-Thompson trok serieus van leer. Bij het ingaan van de laatste ronde lag Thiam vijf seconden achter. Onze landgenote hield de Britse wel in het vizier en had aan de finish in de totaalstand nog drie volle seconden over.

Met een tijd van 2:19.35 liep Thiam naar de Europese titel. De Grand Slam is zo een feit. Thiam is immers al wereldkampioene en beschikt ook over olympisch goud. Ook Hanne Maudens deed het prima in haar serie. Met een tijd van 2:12.41 behield ze haar plek in de top tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws