Thiam beseft ondanks knalprestatie: "Het wereldrecord? Dat is nog veraf"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Thiam beseft ondanks knalprestatie: "Het wereldrecord? Dat is nog veraf"
Foto: © photonews

Nafi Thiam verblufte vriend en vijand -hoe blijft ze dat toch doen- op de meeting van Götzis door als vierde vrouw ooit de grens van 7.000 punten te overschrijden. Toch is het wereldrecord nog verre toekomstmuziek.

"Götzis heeft vooral voor rust gezorgd", aldus Thiam aan Sporza. "Ik had na de Spelen wel wat twijfels. Ik vroeg me af of ik nog wel vooruitgang kon boeken en of ik niet aan mijn plafond zat. Na die geweldige prestatie in Götzis heb ik gemerkt dat ik nog kan verbeteren. Dat was een opluchting."

"Ik geloof dat ik de komende jaren nog beter kan doen. We zullen zien. Ik leg mezelf geen druk op. Ik blijf werken om mijn mindere punten te verbeteren en mijn sterke punten nog sterker te maken. Ik stel mezelf geen hoge doelen. Ik doe alles stap voor stap, op mijn ritme." Zit het wereldrecord er dan in?

'Zuiver' wereldrecord?

"Het wereldrecord? Daar droom ik niet van. Mijn doel is gewoon om te blijven verbeteren. Het Europese record van Carolina Kluft is maar 19 punten verschil. Maar het wereldrecord is 7.291 punten. Dat verschil is echt enorm."

Net zoals zovele records bij de vrouwen staat het al sinds de jaren tachtig op de tabellen. Dat was vóór de dopingcontroles, dus hangt er meer dan een dopinggeur aan. De legendarische Kluft kwam niet in de buurt, dat zegt al veel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws