Atletiek

Zagré en Atletiekbond woest na onterechte diskwalificatie: "Amateurisme"

Zagré en Atletiekbond woest na onterechte diskwalificatie: "Amateurisme"

Anne Zagré zag het EK indoor helemaal in rook opgaan toen ze in de kwalificaties op vrijdag gediskwalificeerd werd na een valse start. Nu blijkt dat er geknoei mee gemoeid was.

Er werd een nieuw systeem ingevoerd dat de versnelling van de atleet meet in plaats van de druk die hij of zij uitoefent op het startblok. Zagré vertrok naar verluidt te snel en werd gediskwalificeerd. Intussen blijkt dat dat niet helemaal terecht was.

Het systeem stond niet helemaal op punt, maar voor de vele uitgesloten hordenlopers waaronder Zagré is het dus te laat. "Dit is amateurisme, ik voel mij bestolen", aldus Zagré bij Sporza. "Dit zijn fouten die niet kunnen op zo'n kampioenschap. Er waren heel wat valse starts, op de duur wist je het niet meer."

Ook de Atletiekfederatie is er niet mee opgezet. "De Belgische Atletiekfederatie betreurt de manier waarop Anne Zagré werd gediskwalificeerd in de reeksen van de 60m horden op het EK. Het gaat om een onaanvaardbare beslissing die niet alleen de atlete en haar entourage maar ook de Belgische federatie schade toebrengt. Die laatste zal de zaak aankaarten bij de EAA."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.