Atletiek

Tia Hellebaut onder de indruk van Nafi Thiam: "Volgend jaar zal ze record wél breken"

Tia Hellebaut onder de indruk van Nafi Thiam: "Volgend jaar zal ze record wél breken"

Nafi Thiam kroonde zich gisteren tot Europese kampioene op de vijfkamp op het Europees kampioenschap in Belgrado. De Naamse leek lange tijd op weg naar een nieuw Belgisch record, maar deed uiteindelijk minder goed dan Tia Hellebaut.

Voor de start van de 800 meter leek het erop dat Thiam het record met sprekend gemak zou verbreken. "Ik was verbaasd dat ze het uiteindelijk niet verbrak", opent Hellebaut. "Maar het is uiteraard een kwestie van tijd vooraleer ze dat wel zal doen. Ze is een completere atlete dan ik."

Volgend jaar zal Thiam het wellicht wel breken volgens de voormalige olympische kampioene. "Mijn nationaal record staat nu tien jaar en het zal symbolisch mooi zijn als Nafi het volgend jaar overneemt. Dan zullen we er samen op klinken. Want ik ben fier dat ik mijn record aan haar zal kunnen afgeven", klinkt het in HNB.

Hoogspringen

"Of ze ooit ook mijn Belgisch record in het hoogspringen (2,05 meter) kan verbreken? Ze heeft alleszins het potentieel om over 2 meter te springen. Maar vanaf dan gaat het centimeter per centimeter, en 2,05 meter is nog een behoorlijk eind", besluit Hellebaut.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.