Atletiek

Referendum om Olympische Spelen in Boedapest tegen te houden, komt erg dichtbij

Referendum om Olympische Spelen in Boedapest tegen te houden, komt erg dichtbij

Niet alle Hongaren zijn enthousiast over de kandidatuur van Boedapest voor de Olympische Spelen van 2024. De politieke beweging Momentum heeft meer dan 200.000 handtekeningen ingezameld, meldt de krant Magyar Nemzet. Dat aantal is voldoende om een referendum te houden.

Twee eerdere pogingen voor het houden van een volksstemming werden door het Hongaarse hooggerechtshof tegengehouden omdat de referendumvraag niet duidelijk genoeg was. Nu lijken de tegenstanders wel aan de voorwaarden te hebben voldaan. Istvan Tarlos, burgemeester van Boedapest, wil de komende tijd bekijken of zijn stad zich moet terugtrekken voor de organisatie van de Spelen. "Als er inderdaad een referendum komt, en dus blijkt dat voldoende inwoners van Boedapest hebben getekend, zal ik persoonlijk ernstig overwegen om het bid in te trekken", zei Tarlos vandaag op een persconferentie.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakt in september bekend wie de Zomerspelen van 2024 mag organiseren. Boedapest heeft concurrentie van Los Angeles en Parijs. De komende Zomerspelen zijn in 2020 in Tokio.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.