Wilfried Meert ziet in Erriyon Knighton mogelijk als opvolger van Usain Bolt

Wilfried Meert ziet in Erriyon Knighton mogelijk als opvolger van Usain Bolt

Afgelopen weekend zette Erriyon Knighton de op 3 na snelste tijd op de 200 meter neer. Sommigen hopen dat hij de opvolger wordt van Usain Bolt. Atletiekkenner Wilfried Meert gaf zijn mening daarover aan Het Nieuwsblad.

In 2017 stopte Usain Bolt met atletiek. Sindsdien is er volgens Wilfried Meert, jaren organisator van de Memorial Van Damme, nooit een echte opvolger geweest, waar de sport naar snakt. Dat liet hij weten aan Het Nieuwsblad

Zaterdagnacht sprintte Erriyon Knighton op de 200 meter naar 19"49. Dat is de op 3 na snelste tijd ooit. Enkel Usain Bolt, Yohan Blake en Michael Johnson liepen ooit sneller. Mensen beginnen te hopen dat Knighton verder doorgroeit. 

Meert vindt die tijd heel straf en vraagt zich ook af of hij de opvolger van Bolt kan zijn. Qua lichaamsbouw vindt hij de 2 vergelijkbaar. Ze zijn allebei groot en gracieus. Geen opgeblazen bodybuilders. Meert ziet nog een voordeel: Knighton komt niet uit het niets. Vorig jaar brak hij het wereldrecord bij de junioren (19"84) en was hij 4e op de Spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws