Kim Gevaert volgt Cedric Van Branteghem op bij Memorial Van Damme

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Kim Gevaert volgt Cedric Van Branteghem op bij Memorial Van Damme

Kim Gevaert is de nieuwe meeting directeur van de Memorial Van Damme in Brussel. Ze volgt Cedric Van Branteghem op.

"Gevaert is nog steeds de Belgische koningin van de spurt, maar ook de keizerin van de Memorial", zegt organisator Golazo. "Naast haar indrukwekkende palmares is ze immers de atlete met de meeste deelnames aan de Allianz Memorial Van Damme."

"Van 1998 tot bij haar afscheid in 2008 was ze elk jaar present, elf keer in totaal, op de 100m of de 200m. Die laatste, haar favoriete afstand, won ze vier keer op de Memorial, de 100m won ze bij haar afscheid in 2008."

Gevaert is bijzonder opgetogen met haar nieuwe functie. “Wat een eer", zegt Gevaert. "De Memorial is de absolute top in de atletiek, in eigen land en ook wereldwijd. Ik heb de meeting altijd in mijn hart gedragen, zeker ook omwille van dat enthousiaste publiek en de sfeer die er hangt."

"Bovendien is Brussel mijn thuis geworden: ik woon er vlakbij, werk in de stad, geniet van zijn multiculturaliteit. Ik was al blij om elk jaar een klein steentje te kunnen bijdragen. Nu ben ik net op een moment in mijn leven beland waar ik er klaar voor ben om een grotere rol op te nemen. Ik spring met heel veel goesting en een tikkeltje gezonde spanning.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws