Niet-geselecteerde atletes stellen atletiekbond in gebreke en willen alsnog naar EK

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Niet-geselecteerde atletes stellen atletiekbond in gebreke en willen alsnog naar EK

Nina Lauwaert en Lisa Rooms die nummer één en twee waren op de CrossCup in Roeselare stellen de Belgische atletiekbond in gebreke omdat ze niet geselecteerd zijn voor het EK.

De atletiekbond selecteerde de vrouwen niet, omdat er volgens het selectiecomité geen kwaliteit genoeg is. "Er werden twaalf mannen en maar één vrouw (bij de junioren) geselecteerd. Dit ruikt naar discriminatie zei ze. "Ik voel me als vrouw benadeeld. Wat moeten wij nog meer doen om geselecteerd te geraken? Op deze manier vermoordt je ambities, ook bij jeugdatleten, want als je een vrouw bent, geraak je blijkbaar toch nergens", liet Lauwaert dinsdag horen. “Het is nattevingerwerk. Een selectiecommissie beslist, maar niemand weet concreet wie daar in zit. Er komt ook nooit een motivatie achteraf. Ik wil ijveren voor een transparante en eerlijke selectie."

"Om volstrekt obscure en willekeurige redenen werden noch Lauwaert, noch Rooms geselecteerd", klinkt het in een communiqué van het advocatenkantoor WRight Lawyers. "Ze hebben beslist dat het tijd is om op te komen (en op te treden) tegen de beslissing van de KBAB. Niet alleen voelen zij zich persoonlijk gegriefd door de beslissing van de KBAB, zij vinden ook ook dat het tijd is dat de KBAB de vrouwencompetitie op gelijke voet behandelt als de mannencompetitie."

Ze hopen op die manier alsnog een selectie af te dwingen. "De hoop is dat de KBAB op minnelijke wijze erkent dat zijn besissing op geen enkele manier te rijmen valt met wat van een hedendaagse sportbond verwacht mag worden. Doet de KBAB dat niet, wordt principieel een kortgedingprocedure aangevat. Hoewel zij alle vertrouwen hebben in de goede afloop van de door hen ondernomen demarches, wensen zij uiteraard ook in de toekomst constructief samen te werken met de KBAB, met het oog op het ontwikkelen van een objectief selectiebeleid en -criteria", staat er nog te lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws