Atletiekfederatie stelt uitreiking van Gouden Spikes uit

Atletiekfederatie stelt uitreiking van Gouden Spikes uit
Foto: © photonews

De Belgische Atletiekfederatie heeft door de coronasituatie in ons land beslist de uitreiking van de Gouden Spikes op 4 december uit te stellen.

De Gouden Spikes zullen op 4 december niet uitgereikt worden. “Binnen de huidige epidemiologische situatie waarin we ons bevinden, met onder meer een zeer hoge besmettingsgraad, is het niet aangewezen om de feestelijke uitreiking van de Allianz Gouden Spikes te laten plaatsvinden”, klinkt het in een mededeling.

"Als sportfederatie dragen we een verantwoordelijk naar de gezondheid van onze atleten en trainers, maar ook naar alle aanwezigen en genodigden op onze evenementen. We willen dan ook geen risico's nemen om iemands gezondheid in gevaar te brengen en de kans op een mogelijke besmetting met het COVID-19 virus zo klein mogelijk houden."

Er wordt uitgekeken voor een nieuwe datum. Vorig jaar werden er geen Gouden Spikes toegekend door de coronapandemie. De laatste winnaars in 2019 zijn Bashir Abdi en Nafi Thiam. Ook voor de editie van 2021 zijn zij de topfavorieten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws