Belgische loopster keert Jacques Borlée de rug toe

Belgische loopster keert Jacques Borlée de rug toe
Foto: © photonews

Belgian Cheetah Hanne Claes werkt niet meer verder met Jacques Borlée. Ze traint nu met Carole Bam verder.

Hanne Claes maakte het nieuws zelf bekend. Bam is de bondscoach van de Cheetahs. "De reden? Ik had nood aan iets nieuw, een andere aanpak", zegt Claes die ook met atlete Cynthia Bolingo zal trainen.

"We komen allebei uit de sprint. Pure snelheid is ons grootste wapen, alleen ben ik die de laatste jaren wat kwijtgeraakt. Carole is de ideale coach om die snelheid terug te vinden. Ik wil mijn spintvezels weer beter kunnen aanspreken. Ik voel me goed bij haar, ook op persoonlijk vlak. Het klikt goed en het is belangrijk om een vertrouwensband te kunnen voelen met je coach."

Het was voor Claes geen gemakkelijke beslissing. "Ik heb helemaal niks tegen Jacques, voor alle duidelijkheid. En Camille Laus is mijn beste vriendin, dus het is jammer dat ik haar niet meer elke dag zie, maar we blijven even goeie vrienden."

Claes overweegde na de Spelen zelfs om te stoppen met atletiek. "Maar uiteindelijk was ik er vrij snel uit dat ik het nog eens wilde proberen in een nieuwe context. Ik kijk uit naar het moment waarop alle puzzelstukjes samenvallen. De beste versie van mezelf tonen, gaf me motivatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws