Naert verbetert persoonlijk record en trekt in bloedvorm naar de Olympische Spelen
Wietse De Smet
| 0 reacties

Koen Naert verbetert persoonlijk record op de 10 kilometer

Naert verbetert persoonlijk record en trekt in bloedvorm naar de Olympische Spelen
Foto: © photonews

Deze zomer zijn het de Olympische Spelen in Tokyo, een moment waar veel Belgische atleten heel hun leven voor trainen. Ook langeafstandsloper Koen Naert, die in zijn laatste wedstrijd voor Tokyo een persoonlijk record liep op de 10 kilometer, dat belooft voor de Olympische Spelen...

Onze landgenoot Koen Naert verbeterde dit weekend zijn persoonlijk record op de 10 kilometer in het Franse Morton, een serieuze opsteker dus voor de West-Vlaming met het oog op Tokyo. Met 28 minuten en 36 seconden deed hij een seconde beter dan zijn vorige persoonlijk record.

Naert is onder andere ook Europees kampioen op de marathon, en is dus een veelbelovende langeafstandsloper. Maar kan de man uit Roeselare ook een medaille uit Tokyo meenemen voor ons land?

De 31-jarige loper kon zich dit weekend in ieder geval meten met de wereldtop op de 10 kilometer. Onze landgenoot viel net naast het podium en strandde op een minuut en twee seconden van de man op het hoogste schavotje: de Keniaan Hillary Kipkoech.

Naert kan nu dus met een goed gevoel op hoogtestage in Kenia, waar hij zich volledig zal focussen op de marathon van de Olympische Spelen. Afwachten dus wat onze landgenoot kan betekenen in Japan…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws