Michael Obasuyi moet forfait geven voor het EK indooratletiek
Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties

Obasuyi heeft een spierscheur

Michael Obasuyi moet forfait geven voor het EK indooratletiek

Hordeloper Michael Obasuyi geeft forfait voor het EK indooratletiek in het Poolse Torun deze week. Hij heeft een scheur in de adductor opgelopen.

Dat liet hij zelf weten op sociale media. "Geen EK voor mij door een scheur in mijn adductor", schreef Obasuyi op Instagram. "Ik keek uit naar mijn eerste indoorkampioenschap, maar ga me nu moeten focussen op gezond worden en met een sterk lichaam de zomer intrekken." In Polen wilde hij mikken op een finaleplaats op de 60 meter horden.

De Olympische Spelen zijn normaal niet in gevaar. "Ik heb contact gehad met dokter Roel Parys en die spreekt van een tweetal weken revalidatie", zegt Patrick Himschoot, de coach van de West-Vlaamse hordeloper. "De specifieke voorbereiding wordt wat uitgesteld, maar de paasstage in Belek komt niet in gevaar.”

Obasuyi staat momenteel 31ste op de ranking voor Tokio. De eerste 40 gaan mee. “Een magere troost voor Michael is dat hij de voorbije weken gevoelig gestegen is op de olympische ranking en een stap dichter staat bij de Spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws