John Heymans verrast favorieten en Mieke Gorissen geeft demonstratie op Belgisch Kampioenschap
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

John Heymans en Mieke Gorissen Belgisch kampioen(e) veldlopen

John Heymans verrast favorieten en Mieke Gorissen geeft demonstratie op Belgisch Kampioenschap
Foto: © photonews

John Heymans bij de mannen en Mieke Gorissen bij de vrouwen zijn Belgisch kampioen(e) geworden. Dan gaat het over veldlopen. Het BK werd georganiseerd in het Park van Laken. Vooral de titel voor Heymans mag zeker een verrassing genoemd worden.

Heymans is bekend van zijn kunsten op de piste, maar kan het dus ook outdoor in het veld. Een groep van zes lopers bleef lang samen tijdens het kampioenschap van de mannen. Bij een versnelling van Dieter Kersten kon alleen Heymans volgen.

Een spannend duel kondigde zich aan. Op een aanval van Heymans op een kleine kilometer van het einde had Kersten geen antwoord. Die laatste moest vrede nemen met zilver, Tijtgat pakte nog het brons. Enkel Heymans mag zich Belgisch kampioen noemen.

GORISSEN LOOPT NA VERSNELLING VERDER WEG

Mieke Gorissen geldt bij de dames dan wel als een ouderdomsdeken, ze kan nog altijd een behoorlijk stukje hardlopen. Dat liet ze in Laken ook nog eens zien. Haar enige belager Daleman moest haar in de derde ronde ook laten gaan. Gorissen liep nadien steeds verder weg en demonstreerde richting Belgische titel. Dalemans hield het zilver net vast, Vandenbussche pakte brons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws