Thiam kiest voor Amerika als voorbereiding op de Olympische Spelen
Clint Vens
| 0 reacties

Nafi Thiam voegt de Diamonds League in juni toe aan haar programma

Thiam kiest voor Amerika als voorbereiding op de Olympische Spelen
Foto: © photonews

Nafi Thiam is één van de absolute kanshebbers voor een medaille in Tokio voor ons Belgenlandje. Het toptalent wil niets aan het toeval overlaten en wil zich zo goed mogelijk voorbereiden op de Olympische Spelen.

Daarom gaat Thiam op 7 juni gaan hoogspringen op de Diamonds League in Eugene in de Verenigde Staten. Het is de eerste keer dat de 25-jarige Naamse voet gaat zetten in Amerika. 

"Dit wordt het eerste jaar waarin ik zonder zevenkamp in de benen naar een groot kampioenschap trek", zegt ze. "Een stevige verandering in mijn wedstrijdroutine", zegt de Olympische kampioene in haar nieuwsbrief. 

"De Olympische Spelen zullen snel voor de deur staan, dus heb ik enkele competities van wereldniveau nodig om mij voor te bereiden. Ik reis speciaal de oceaan over voor de Prefontaine Classic in Eugene op 7 juni. Ik kan niet wachten om het op te nemen tegen de beste hoogspringsters ter wereld."

Thiam komt zondag al in actie op het Frans kampioenschap in zaal in Liévin. Daar neemt ze deel aan het verspringen. Het is haar tweede en laatste indoorcompetitie van het winterseizoen, na het BK waar ze derde werd op de 60 meter horden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws