Isaac Kimeli heeft dan toch goed nieuws: "Wil me kwalificeren voor EK in Lissabon"
Dante Bellon
| 0 reacties

Isaac Kimeli loopt toch lange cross in Roeselare: "Wil me kwalificeren voor EK in Lissabon"

Isaac Kimeli heeft dan toch goed nieuws: "Wil me kwalificeren voor EK in Lissabon"
Foto: © photonews

Verrassing in het veldlopen. Isaac Kimeli zal zondag dan toch aan de start komen van de lange cross. Dat is de selectiewedstrijd voor het EK veldlopen.

Kimeli had eerder al laten weten dat hij enkel aan de korte cross zou deelnemen omdat zijn trainingsschema het niet toeliet om beter te doen dan de zilveren medaille van vorig jaar op het EK.

Maar nu kiest de Keniaanse Belg toch voor de lange cross. Anders mocht Kimeli enkel deelnemen aan de mixed relay en niet aan de wedstrijd waar hij een zilveren medaille op haalde vorig jaar. "De trainingen gaan vlotter dan verwacht', staat op zijn Instagram te lezen. 

Als de 25-jarige Kimeli zich zondag in Roeselare weet te plaatsen, dan loopt hij op 8 december het EK in Lissabon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aangezien de trainingen en wedstrijden veel vlotter gaan als verwacht in deze fase en mijn lactaattest van afgelopen woensdag aantoont dat ik al in een zeer goede basisvorm zit, heb ik op aangeven van mijn trainer @moriautim besloten om morgen de lange cross te doen in @crosscup Roeselare. Mijn planning richting @tokyo2020 zal verder niet wijzigen aangezien er de komende weken sowieso een licht kwaliteitsblok op de planning stond. Mijn doel is om me morgen te selecteren voor het EK lange cross in @lissabon waar ik het 🇧🇪 team mee aan een medaille wil helpen. Individueel zie ik het EK als een leuk tussendoel waar ik zonder druk maar met veel plezier aan de start zal staan. @craftsportswearbnl @olympicrunningteam @garmin_belux @sportvlaanderen

Een bericht gedeeld door Isaac Kimeli (@isaackimeli) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws