België sluit WK para-atletiek in stijl af met enkele medailles: "Nu een pak friet!"

Redactie
| 0 reacties
België sluit WK para-atletiek in stijl af met enkele medailles: "Nu een pak friet!"

Dubai gaat slapen: de laatste dag van het wereldkampioenschap para-atletiek zit erop. Voor België betekent dat een oogst van vier medailles waarvan één gouden.

Vrijdag was de laatste dag van het WK para-atletiek in Dubai. Dat is het wereldkampioenschap voor andersvalide atleten. België behaalde op het WK een mooi resultaat en brengt vier medailles mee naar huis, waarvan één gouden, twee zilveren en een bronzen. De medailles werden mooi verdeeld onder twee atleten.

Rolstoelatleet Peter Genyn pakte goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter sprint. Gitte Haenen behaalde dan weer zilver op het verspringen en brons op de honderd meter.

Tevreden atleten

Na zijn gouden medaille donderdag reageerde Genyn meer dan tevreden: "Het is schitterend. Piispanen was de favoriet en dan winnen voelt dubbel zo goed aan. Een pakje friet heb ik nu wel verdiend en laat die drie weken rust ook maar komen. Daarna is het volle focus op de Spelen in Tokio."

Gitte Haenen behaalde de derde plek op de honderd meter sprint en stuikte bij de finish in elkaar: "De plaats die te verwachten was, ondanks dat ik alles heb gegeven. Ik denk dat iedereen dat wel kon zien en dat ze me ook hebben zien vallen bij de finish. Mijn prestatie biedt mogelijkheden voor volgend jaar. Nadat ik mijn enkel gebroken had, ben ik sterk teruggekomen en ga ik nu weer vol voor alles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws