Cedric Van Branteghem teleurgesteld over hertekende Diamond League: "Als atleet betreur ik dit"

Redactie
| 0 reacties
Cedric Van Branteghem teleurgesteld over hertekende Diamond League: "Als atleet betreur ik dit"
Foto: © photonews

Deze week werd de atletiekwereld opgeschrikt met het nieuws dat de Diamond League vanaf 2020 vier disciplines schrapt. Veel atleten protesteerden daartegen en ook Cedric Van Branteghem, organisator van de Memorial Van Damme is aangedaan: "Ik betreur dit."

Geen goed nieuws deze week van de international atletiekfederatie IAAF. Woensdag maakte de organisatie bekend dat vanaf volgend seizoen de 3 kilometer steeple, de 200 meter sprint, het hinkstapspringen en het discuswerpen geen deel meer uitmaken van de wedstrijd. 

"Als atleet betreur ik dit", zegt Cedric Van Branteghem, organisator van de Brusselse Diamond League-meeting Memorial Van Damme. "Wij stonden er zelf niet volledig achter. De beslissing komt voort uit onderzoeken van de IAAF en de Diamond League. Oké, van die vier zijn er een paar die inderdaad niet zo populair zijn. Dat zie je ook in de stadions. Kennis en associatie speelt daarin een grote factor."

Alles voor tv

"Ook televisiestations moeiden zich. Zij willen naar programma's van ongeveer anderhalf uur gaan. Daarom moeten er dus een aantal disciplines weg en dan kwam men al snel bij twee pistedisciplines en twee velddisciplines. De 3 kilometer steeple heeft niet zoveel glans en de 200 meter nemen sprinters erbij die top zijn in de 100 en 400 meter."

Toch heeft Van Branteghem ergens begrip voor de beslissing. "Ja, ik begrijp het, maar nu is het zaak dat er een ideale formule gezocht wordt. Het hink-stap-springen is momenteel één van de meest competitieve disciplines. Je hebt toppers die allemaal richting 18 meter springen. De media zouden daar ook eens iets leuk rond kunnen doen."

Positieve aandacht

"Er moeten geen nieuwe disciplines komen, maar het huidige format mag wel verfijnd worden. Laten we een creatieve manier vinden om de atleten de aandacht te krijgen die ze verdienen. Zoals op het WK in Doha met de lichtshows."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws