Kogel is door de kerk: Olympische marathon wordt niet in Tokio gelopen
Dennis Rosiers
| 0 reacties

Olympische marathon wordt niet in Tokio gelopen

Kogel is door de kerk: Olympische marathon wordt niet in Tokio gelopen
Foto: © photonews

Er werd al danig over gespeculeerd, maar nu zou het eindelijk definitief zijn: de olympische marathon wordt volgend jaar niet gelopen in Tokio. De hitte en vochtigheid kan het welzijn van de atleten in gevaar brengen. Daarom wordt er uitgeweken naar een eiland in het noorden van Japan.

Het IOC liet vandaag weten dat de beslissing om de marathon te laten lopen in het noordelijk gelegen Sapporo, definitief is. De gouverneur van Tokio had maar wat graag de marathon in de hoofdstad gehouden, maar in het belang van het welzijn van de atleten werd hier geen rekening mee gehouden.

Op het afgelopen WK atletiek in Doha liepen de atleten in gelijkaardige omstandigheden en dat draaide uit op een ware uitputtingslag. Om u een idee te geven: hoewel de marathon bij de vrouwen pas om middernacht begon, gaven maar liefst 28 van de 68 deelnemers op omwille van de hitte en vochtigheid.

Eliud Kipchoge won olympisch goud op de Spelen van Rio (2016). De Keniaan liep onlangs als eerste een marathon uit in minder dan twee uur. Hij is torenhoog favoriet om zichzelf volgend jaar in Sapporo op te volgen als olympisch kampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws