Jarenlange vete blijft duren: Rogge wordt voor rechtbank gedaagd door ex-atlete
Redactie
| 0 reacties

Ex-atlete van Landegem spant proces aan tegen Jacques Rogge

Jarenlange vete blijft duren: Rogge wordt voor rechtbank gedaagd door ex-atlete

Voormalig IOC-leider Jacques Rogge heeft een proces aan zijn been. Ria Van Landeghem daagt Rogge voor de rechtbank voor een incident dat al dateert van de Olympische Spelen van Seoel, in 1988.

Ria Van Landeghem was indertijd een van de grote namen op de marathon bij de vrouwen. Enkele dagen voor de Spelen in Seoel laat Belgisch delegatieleider Jacques Rogge een preventieve dopingcontrole doen bij de langeafstandsloopster. Tot haar verbazing blijkt de uitslag positief, waarna ze naar huis wordt gestuurd door Jacques Rogge.

Van Landeghem krijgt een schorsing van twee jaar opgelegd, die later in 1988 werd ingetrokken wegens tal van procedurefouten. Zo mocht ze van Rogge geen B-staal laten analyseren.

Dopingdeskundigen: "ze mocht nooit positief worden verklaard"

In 2017 kwam het BOIC met excuses aan het adres van Van Landeghem nadat enkele dopingdeskundigen met de conclusie kwamen dat de atlete nooit positief had verklaard mogen worden. Van Landeghem eiste tevergeefs 25 000 euro schadevergoeding van het BOIC.

Nu daagt ze Jacques Rogge zelf dus voor de rechtbank omdat hij deze zaak nooit opgehelderd heeft. Ook excuses heeft ze naar eigen zeggen nooit mogen ontvangen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws