Jacques Borlée stuurt Belgian Tornados op veertiendaagse trektocht door de Himalaya: "Een mythisch oord"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Belgian Tornados op expeditie in Himalaya

Jacques Borlée stuurt Belgian Tornados op veertiendaagse trektocht door de Himalaya: "Een mythisch oord"
Foto: © photonews

Als je Jacques Borlée als trainer hebt, kan je je aan vanalles verwachten. Het is nog geen drie weken geleden dat de Belgian Tornados in Doha nog de bronzen medaille veroverden op het WK. Nu moeten ze alweer op expeditie door de Himalaya.

"Dat idee is me 's nachts te binnen geschoten", onthult Borlée in Het Laatste Nieuws. "Voor mij is de Himalaya een mythisch oord. Hoger kan niet. Ik trek niet naar plaatsen die betekenisloos zijn." Al gaat hij ook niet te ver: de top van de Mount Everest laat Borlée voor wat het is.

GEEN NODELOZE RISICO'S

Hij gaat wel met zijn jongens tot aan het Everest basecamp. "Ik ga geen nodeloze risico's nemen. De trektocht die nu is uitgetekend, is al uitdagend genoeg. Elke dag 20 km wandelen, tot op 5.545m - da's niet niks, maar het is ook niet onmogelijk. Zelfs zestigers zoals ik kunnen het aan. Het is elkaar leren kennen in extreme omstandigheden."

Uiteraard schuilt er een filosofie achter dit project. "Elke dag geloven dat je bergen kan verzetten, dat leidt tot prestaties. Dan moet je deel uitmaken van wat bijzonders. Dan moet je elkaars krachten en kwaliteiten kennen en waarderen, buiten de beslotenheid van de piste." Borlée wil met deze expeditie ook geld inzamelen voor SOS Kinderdorpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws