Hellebaut: "Laten we hopen dat Thiam de juiste beslissing neemt"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Tia Hellebaut maakt zich wat zorgen over Nafi Thiam

Hellebaut: "Laten we hopen dat Thiam de juiste beslissing neemt"

Niet de zilveren WK-medaille, maar de elleboog van Nafi Thiam is dezer dagen gespreksonderwerp nummer één. Nu sprak ook Tia Hellebaut zich uit over de situatie.

Hellebaut is vooral bekend als hoogspringster, maar deed ook lang aan zevenkamp.

 “Er werd de laatste maanden mysterieus gedaan rond de elleboog van Nafi”, vertelde Hellebaut aan Het Laatste Nieuws. “Er werd ook in alle talen over gezwegen, hoewel iedereen eigenlijk wist dat ze met een probleem zat.”

 “Het belangrijkste is dat men eerst weet wat er effectief aan de hand is en of er een mogelijkheid is om het probleem operatief op te lossen. Mocht ik van haar zijn, dan zou ik daar niet te lang mee wachten. Ze moet dit snel in orde krijgen met het oog op Tokio volgend jaar.” 

Thiam heeft een snelle arm en is ongelofelijk sterk. Dat maakt dat die elleboog door een foute techniek onder heel zware druk komt te staan. Na een eventuele operatie zal ze heel hard aan haar techniek moeten sleutelen om in de toekomst soortgelijke problemen te vermijden.” 

“In Rio heeft ze bewezen dat ze met één worp heel erg ver kan gooien. Maar het is gevaarlijk om daar op te hopen. Laten we hopen dat zij de juiste beslissing neemt. We hebben de voorbije twee jaar toch gezien dat het zonder operatie niet opgelost raakt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws