Kevin Borlée stelt zich - net als vele anderen - vragen bij het WK in Doha: "Het is absurd"

Dennis Rosiers
| 0 reacties
Kevin Borlée stelt zich - net als vele anderen - vragen bij het WK in Doha: "Het is absurd"
Foto: © photonews

Kevin Borlée laat zijn ongenoegen blijken over de keuze voor het WK atletiek in Doha. Niet alleen de lege tribunes zijn een doorn in het oog. Ook over de timing van het WK en de omstandigheden waarin gelopen moet worden is hij allerminst te spreken.

De marathonlopers zullen enorm veel last hebben van de hitte. Op de piste valt dit al bij al nog mee, en daar is een reden voor. "Op straat zweet je als een rund en dan kom je in het stadion met airco binnen... Dan verschiet ik er niet van dat atleten zich blesseren", reageert Borlée in het Nieuwsblad.

"Het is absurd: elke week vindt er wel ergens ter wereld een klimaatmars plaats, terwijl wij nu in een aircostadion in open lucht een WK moeten lopen. Maar we hadden al een paar jaar geleden moeten protesteren, als we dit niet wilden", aldus Borlée, die kandidaat is bij de nieuwe verkiezing van de atletencommissie van de IAAF.

Ook bij de timing van het WK stelt Borlée zich vragen. "Zo laat op het seizoen nog een WK organiseren is te gek voor woorden. Let op mijn woorden: er zullen atleten zijn die zich niet kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio wegens een te korte tussenperiode na het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws