Belg Kimeli niet naar finale 1500m, wel een nieuw wereldrecord op ander nummer op WK atletiek

Isaac Kimeli kon zich niet plaatsen voor finale 1500m op WK

Belg Kimeli niet naar finale 1500m, wel een nieuw wereldrecord op ander nummer op WK atletiek
Foto: © photonews

Dat Nafi Thiam naast de wereldtitel greep in de zevenkamp, was een ontgoocheling, maar een zilveren medaille mag nog altijd gekoerst worden. Andere landgenoten hebben het moeilijker. Isaac Kimeli hoopte zich te kunnen plaatsen voor de finale van de 1500m, maar dat zat er niet in.

Kimeli was de enige Belg die vandaag in actie kwam op het WK atletiek, alle ogen waren dus op hem gericht. Op anderhalve ronde van het einde zag het er al niet goed uit: Kimeli zat achteraan ingesloten. Hij moest bij de eerste vijf zijn om zich te plaatsen voor de finale.

EINDSPURT MAG NIET BATEN

Kimeli perste er nog een meer dan verdienstelijke eindspurt uit. Het volstond niet om de scheve situatie recht te zetten. Hij moest het uiteindelijk stellen met een negende stek en een tijd van 3'37"50. Kimeli kocht dus weinig met zijn al bij al behoorlijke prestatie.

Wie absoluut top was, was de Amerikaanse Dalilah Muhammad in de 400m horden bij de vrouwen. Het werd een spannend duel met haar landgenote Sidney McLaughlin. Deze twee haalden het beste in mekaar naar boven. Muhammad liep met 52'16" immers een nieuw wereldrecord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws