UPDATE: Nafi Thiam moet vrede nemen met zilveren medaille
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Thiam moet wereldtitel aan Johnson-Thompson laten in de zevenkamp

UPDATE: Nafi Thiam moet vrede nemen met zilveren medaille
Foto: © photonews

Neen, het is geen nieuwe wereldtitel geworden voor Nafi Thiam. Haar prestaties in het verspringen en het speerwerpen waren onvoldoende om nog over Johnson-Thompson te springen in de stand. Die maakte het af op de 800 meter.

Op de eerste dag van de zevenkamp deed Johnson-Thompson het al beter dan op de vorige kampioenschappen. Thiam moest zo vol aan de bak in het verspringen. Elke poging was een beetje beter, maar verder dan 6,40 meter geraakte de Belgische niet. Haar Britse rivale deed beter met een sprong van 6,77 meter.

Zo liep de achterstand van Thiam ruim op en werd een tweede wereldtitel op rij weinig waarschijnlijk. Thiam stond na de vijfde discipline 216 punten in het krijt. Alle druk kwam zo te liggen op haar elleboog, waar in aanloop naar het WK veel over te doen was. Het volgende onderdeel was immers speerwerpen.

GEEN POGING MEER NA VERZORGING

Thiam gooide bij haar tweede poging 48,04 meter. Nadien liet ze zich even verzorgen, maar aan een volgende poging waagde ze zich niet meer. Ze deed wel beter dan Johnson-Thompson in het speerwerpen, maar naderde onvoldoende om nog te kunnen dromen van de wereldtitel.

Update: Hanne Maudens werd de afgetekende winnares van de B-groep op de 800m, het laatste nummer. Johnson-Thompson stelde haar wereldtitel veilig met winst in de A-groep op dit onderwerp. Thiam behield haar tweede plaats en gaat met zilver naar huis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws