UPDATE: Thiam maakt uitstekende beurt in hoogspringen en kogelstoten, minder succes voor andere Belgen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Nafi Thiam voorlopig tweede in zevenkamp

UPDATE: Thiam maakt uitstekende beurt in hoogspringen en kogelstoten, minder succes voor andere Belgen
Foto: © photonews

Nafi Thiam is volledig op dreef gekomen op het WK atletiek in Doha. De Belgische zette sterke prestaties neer in het hoogspringen en kogelstoten, het tweede en derde onderdeel van de zevenkamp. De leidersplaats heeft ze wel niet meer in handen.

Thiam was begonnen met een tiende plaats op de 100m horden. Ze mikte op het hoogspringen om een pak punten te scoren. Thiam had wel twee pogingen nodig op 1m89 en herhaalde dat nog eens met 1m95. Over 1m98 springen was te hoog gegrepen, net als voor haar grote concurrente Johnson-Thompson.

Na twee onderdelen was Thiam zo al wel opgerukt naar de tweede plaats. In het kogelstoten pakte onze landgenote meteen uit met een ferme worp van 15,22 meter. Johnson-Thompson beperkte de schade met een persoonlijk record. Groot was het verschil tussen beide atleten niet, maar Thiam stond na drie nummers wel op kop.

SACOOR EN CLAES VERDIENSTELIJK

Ook Jonathan Sacoor en Hanne Claes kwamen in actie in de halve finales van respectievelijk de 400m en de 400m horden. Sacoor evenaarde zijn persoonlijk record met een tijd van 45"03. Zijn vierde plaats was wel niet voldoende voor een finaleticket. Met een 55"25 en een vijfde plaats kon ook Claes zich niet plaatsen voor de finale in haar discipline.

Update: De dag werd nog afgesloten met een vierde nummer van de zevenkamp, de 200m. Zoals verwacht was Johnson-Thompson in dat onderdeel de snelste. Daardoor wipt zij over Thiam naar de leiding. De kloof tussen beiden bedraagt 96 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws