Veelbelovende Jonathan Sacoor en landgenote naar halve finales 400m op WK atletiek

Veelbelovende Jonathan Sacoor en landgenote naar halve finales 400m op WK atletiek
Foto: © photonews

Op het WK atletiek is het zeker uitkijken naar de prestaties van ons grote talent Jonathan Sacoor, die de laatste tijd in uitstekende vorm zit. Dat bewees hij ook met vlotte kwalificatie voor de halve finales op de 400m. Bij de dames slaagde ook Hanne Claes hier in, zij het met meer moeite.

Sacoor kwam in actie in de zesde en laatste reeks. Een plekje bij de eerste drie en hij was rechtstreeks verzekerd van een plaats in de halve finales. Een prima start is de aanzet naar kwalificatie: Sacoor komt als tweede over de meet.

Op het einde valt hij nog enigiszins stil, maar dat neemt niet weg dat de Belg een prima tijd neerzet. Sacoor loopt 45"32. Dat is net niet zijn snelste chrono van het jaar. Die leverde hij op de Memorial Van Damme in Brussel met een tijd van 45"31. Zijn halve finale in Doha is voor woensdag tussen 19u30 en 20u.

COCKUYT UITGESCHAKELD

Bij de dames moest Hanne Claes aantreden in de vierde reeks. Ze vergaloppeerde zich met een voortvarende start en finishte uiteindelijk zesde in de buitenbaan met een tijd van 55"68. Ze werd wel nog opgevist voor de halve finales. Dat was Paulien Couckuyt niet gegund, zij is uitgeschakeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws