Gemengd 4x400-team met Borlées zesde met Belgisch record, wereldrecord voor nieuwe wereldkampioen

Gemengd 4x400-team met Borlées zesde met Belgisch record, wereldrecord voor nieuwe wereldkampioen
Foto: © photonews

Het gemengde 4x400, dat was al een nummer waar het naar uitkijken was voor de Belgen op het WK atletiek in Doha. Ze brachten het er goed vanaf: een nieuw Belgisch record leverde een zesde plaats op. Aan de VS viel zoals verwacht weinig te doen.

In de reeksen hadden Robin Vanderbemden, Camille Laus, Imke Vervaet en Dylan Borlée al een Belgisch record gelopen. Door de vierde plaats mocht ons gemengd estafetteteam naar de finale. Kevin Borlée liep de finale in plaats van Vanderbemden en Hanne Claes nam de plek van Vervaet in.

VERRASSENDE TACTIEK BIJ POLEN

België startte in baan 2 en verbeterde nog eens zijn tijd: 3'14"22. Goed voor een verdienstelijke zesde plaats. Verrassende tactiek werd er overigens opgemerkt bij de Polen. Dat liet eerst zijn twee mannen opdraven. Polen lag bij het ingaan van de slotronde nog op kop, maar de slotloopster werd voorbij gedenderd en bereikte de meet als vijfde.

Topfavoriet Amerika maakte de verwachtingen helemaal waar. Het deed dat overigens ook nog eens met een nieuw wereldrecord: 3'09"34. Jamaica veroverde het zilver, het brons was voor Bahrein.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws