Belg won eerder al zilver op EK en WK atletiek, maar nu gaat hij zonder verwachtingen naar het WK : "Het was een moeilijk seizoen"

Nils Wens
| 0 reacties
Belg won eerder al zilver op EK en WK atletiek, maar nu gaat hij zonder verwachtingen naar het WK : "Het was een moeilijk seizoen"
Foto: © photonews

Op vrijdag 27 september start het WK atletiek in Doha. Voor Milanov wordt het een speciaal WK. De Belgische discuswerper heeft een moeilijk jaar achter de rug en moest opgevist worden.

Milanov heeft al zilver gehaald op het WK en het EK, maar dit seizoen lukte het niet goed door blessures. "Het was frustrerend, want ik kon mijn bovenlichaam niet trainen door een stressfactuur. Erna ging het beter, maar dan is er iets in mijn voet geschoten", vertelt hij in een interview bij Sporza

Hij trekt dan ook zonder verwachtingen naar het WK. "Als ik de kwalificaties zou overleven, is de druk een beetje weg. Ik zal dan 64 meter moeten werpen. De tegenstand is ook sterker geworden de voorbije jaren. Het zal niet makkelijk worden, maar ik heb er zin in."

Claire Orcel

Op het WK atletiek komt Milanov zijn vriendin Claire Orcel tegen. Zij kon zich kwalficeren voor het hoogspringen. Als ze allebei de finale zouden halen is het op dezelfde dag. Milanov hoopt dan ook dat het lukt. "Dat zou leuk zijn", vertelt hij bij Sporza. "Claire werkt heel gestructureerd ze is een inspiratiebron voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws