Nafi Thiam kaapt podiumplaats weg in hoogspringen, Borlées lopen geen WK-limiet op Memorial
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Net niet voor de Belgen op Memorial Van Damme

Nafi Thiam kaapt podiumplaats weg in hoogspringen, Borlées lopen geen WK-limiet op Memorial
Foto: © photonews

Het Koning Boudewijnstadion was vrijdagavond 'the place to be', want daar ging naar jaarlijkse traditie de Memorial Van Damme door. Uitkijken was het natuurlijk naar de koningin van de Belgische atletiek, Nafi Thiam. Zij trad aan in het hoogspringen en werd derde.

Het publiek mocht Thiam al een eerste keer groeten toen ze in een ereronde kreeg in een open auto. Enkele andere Belgische atleten kwamen al in actie op de 400m. Imke Vervaet en Camille Laus werden tweede en derde, maar liepen geen WK-limiet. De overwinning was voor de Amerikaanse Courtney Okolo.

Bij de mannen was er een teleurstelling voor Dylan en Kevin Borlée. Hun tijd was niet voldoende voor een WK-ticket op de 400m. Ze zullen in Doha dus enkel in actie komen in de aflossing. Op de Memorial werd Dylan derde in de B-finale. Kevin moest het in die reeks stellen met een zevende plek.

VERDIENSTELIJKE SACOOR

Jonathan Sacoor liep wel de A-finale en kwam uit op een zevende plaats. Verdienstelijk, maar ook voor hem geen WK-limiet. De Amerikaan Norman ging aan het eind wel erg snel en kwam uit op 44'26". Dat was net voldoende om zijn landgenoot Fred Kerley af te houden.

STRAF NUMMER MIHAMBO

Een straffe prestatie in het verspringen: voor het eerst sinds '94 sprong een atlete verder dan 7 meter op de Memorial. Malaika Mihambo slaagde er dit jaar in. Het was dan aan Thiam om haar kunsten in het hoogspringen te tonen.

Ze deed volop mee voor de prijzen, ging vlot over 1m93 en geraakte ook nog over 1m95. Bij 1m97 ging ze eruit. Het werd een derde plaats voor de Belgische atletiektrots. De Russische Lasitskene demonstreerde haar suprematie in deze discipline en won met een sprong over 1m99.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws