Thiam hoopt op de Memorial Van Damme de grens van de twee meter te kunnen overschrijden
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Nafi Thiam hoopt over twee meter te kunnen springen op de Memorial Van Damme

Thiam hoopt op de Memorial Van Damme de grens van de twee meter te kunnen overschrijden

Nafi Thiam is de grote publiekstrekker op de Memorial Van Damme van morgen. De Brusselse neemt er deel aan het hoogspringen.

Binnen drie weken wordt in Doha het WK atletiek afgewerkt. Thiam plaatste zich zowel voor het hoog- en het verspringen als de zevenkamp, maar zal er enkel aan die laatste discipline deelnemen.

In het Koning Boudewijnstadion werkt ze dus het hoogspringen af. Er wordt een tweestrijd met wereldkampioene Maria Lasitskene verwacht. De Russische heeft een persoonlijk record van 2m06, Thiam 2m02. Al sprongen ook Karyna Demidik, Yaroslava Mahuchikh en Yuliya Levchenko dit sezioen al over de twee meter. 

Thiam behoort dus tot de topfavorieten in het hoogspringen, al is die discipline niet de enige (en zelfs niet de favoriete) pijl op de boog van Thiam.   

“De Memorial is de beste voorbereiding op het WK, maar dat biedt geen garanties”, verklaarde Thiam aan Sporza. “Vorig jaar sprong ik 2,01 meter in Götzis en 1,97 meter in Parijs, terwijl ik op het EK zelf maar 1,91 meter haalde.”

“Als de omstandigheden goed zijn, is het mijn doel om twee meter te springen, maar met 1,95 meter zou ik al tevreden zijn. De voorbije jaren kwam de Memorial telkens na mijn vakantie en was ik niet in vorm. Nu voel ik me echt goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws