Het wereldrecord is voorlopig nog een verre droom voor Nafi Thiam
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Nafi Thiam over het wereldrecord in de zevenkamp: "Voorlopig meer droom dan werkelijkheid"

Het wereldrecord is voorlopig nog een verre droom voor Nafi Thiam

Nafi Thiam blijft verbazen. Maandag werd de zevenkampster 25 en ze heeft al alles bereikt in haar discipline wat er te bereiken valt. Haar laatste straffe stoot was een verbetering van haar eigen Belgisch record verspringen met 19 centimeter.

Toch blijft Nafi Thiam nuchter bij dat nieuwe record van 6m86. "Het zou me veel extra punten opleveren in de zevenkamp, maar dan moet ik dat nog wel kunnen evenaren in competitie", reageerde ze in Het Laatste Nieuws.

Recordjacht

Zo'n verre sprong zou haar een stap dichter bij het Europees record (7.032 punten) in de zevenkamp brengen. "Ik lag al twee keer op schema en toch is het misgegaan. Ik moet progressie blijven maken op de verschillende proeven, dat is het belangrijkste. Ik weet dat ik vandaag sterker ben dan in 2017, toen ik mijn record van 7.013 punten scoorde."

Het wereldrecord (7.291 punten) is momenteel nog buiten categorie voor Thiam. "Zelfs met een perfecte meerkamp kan ik er nog niet aan. Tenzij ik de individuele scores van al mijn disciplines nog kan optrekken. Dat is voorlopig meer droom dan werkelijkheid. Maar als ik vandaag één goede kamp afwerk, is het Europees record van mij", besloot een bijzonder ambitieuze Thiam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws