Belgische marathontoppers passen voor WK: "Risico is te groot"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Koen Naert en Bashir Abdi geven forfait voor marathon op het WK

Belgische marathontoppers passen voor WK: "Risico is te groot"
Foto: © photonews

Op 5 oktober om middernacht lokale tijd wordt in Doha het startschot voor de marathon gegeven op het WK. De Belgische toppers zullen er alleszins niet aan de start staan.

Zowel Europees Kampioen Koen Naert als Belgisch recordhouder Bashir Abdi geven namelijk forfait. De warmte én het late uur zijn de boosdoeners. Het zal er op dat moment wellicht nog een slordige dertig graden zijn.

“Natuurlijk is elke atleet anders”, vertelde Koen Naert aan Het Laatste Nieuws. “Maar ik kan niet van de ene dag op de andere in zo’n temperatuur een marathon lopen.”

“Daar moet ik me weken op voorbereiden. En dat vraagt enorm veel van mijn lichaam. Ook dat tijdstip is vervelend. Ik heb snel last van mijn darmen en zou niet weten hoe ik het met mijn eten overdag moet doen.”

“Het risico is te groot dat ik door de mand val. Bovendien wil ik mijn grote doel niet in gevaar brengen: de Spelen van Tokio.”

Het regent trouwens forfaits in Doha. Naert en Abdi zullen er ook de tienduizend meter niet betwisten, de meeste wereldtoppers laten er de marathon dan weer schieten om financiële redenen. Naert én Abdi hebben hun olympisch ticket voor Tokio wel al op zak. Dat is alvast een zorg minder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws