Nafi Thiam maakt na 10 maanden haar rentree: "Nu begint een andere fase in mijn carrière"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Nafi Thiam zal in Talence haar eerste zevenkamp in 10 maanden aanvatten

Nafi Thiam maakt na 10 maanden haar rentree: "Nu begint een andere fase in mijn carrière"
Foto: © photonews

Tien maanden na haar laatste zevenkamp en een jaar voor de Olympische Spelen in Tokyo hervat Nafi Thiam de competitie in Talence. Daar moet ze zich kwalificeren voor de Spelen en zien hoever ze staat na haar blessure.

Naar eigen zeggen is Nafi Thiam nog niet 100% haar oude zelf, maar moet ze wel in staat zijn om de olympische limiet te halen. "Tenzij er iets misloopt, haal ik dit weekend mijn olympisch ticket", zei de olympische kampioen van Rio 2016 in Het Nieuwsblad.

7.000 punten

De druk op Thiam is natuurlijk enorm. Als regerend Europees, olympisch én wereldkampioene verwacht iedereen niets minder dan medailles en records. "Als ik het verknoei op een kampioenschap word ik met de grond gelijkgemaakt. Die dag zal ooit komen, want niemand is onfeilbaar."

Haar honger naar succes is nog lang niet gestild. "Ik kijk verder dan mijn titels verdedigen. Deze zomer studeer ik af en dan begint er een andere fase van mijn carrière. Nu kan ik echt het maximum uit mezelf proberen te halen zoals opnieuw 7.000 punten behalen of het Europees record pakken", legde de zevenkampster de lat hoog voor zichzelf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws