Sacoor loodst Belgian Tornados naar bronzen medaille na diskwalificatie grootmacht, Cheetahs dwingen WK-ticket af

België derde op 4x400 estafette op World Relays na diskwalificatie VS

Sacoor loodst Belgian Tornados naar bronzen medaille na diskwalificatie grootmacht, Cheetahs dwingen WK-ticket af

De World Relays in Japan zijn een belangrijke afspraak in de atletiekwereld met het oog op het WK. De Belgian Cheetahs dwongen in de B-finale een WK-ticket af. De Belgian Tornados, met Jonathan Sacoor als slotloper, waren later zelfs goed voor een medaille.

De Cheetahs waren als eerste aanzet in de B-finale van de 4x400 meter. De Belgische dames moesten het doen met een veredeld B-team. Hanne Claes, Paulien Couckuyt, Liefde Schoemaker en Camille Laus waren wel op de afspraak. Dankzij een stevige eindsprint van Laus bemachtigde België de tweede plaats achter Nederland in de B-finale met een tijd van 3'31"771. Zo is ook het WK-ticket meteen binnen.

Bij de 4x400 meter bij de mannen ontbrak Kevin Borlée. Wel op het appél: Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Jonathan Borlée en Jonathan Sacoor. De tegenstand was niet mals, met onder andere ook de VS en Trinidad & Tobago aanwezig. Dylan Borléé beëindigde zijn 400m als derde. Na de beurt van Vanderbemden lag ons land op een vijfde plaats.

TERREIN GOEDGEMAAKT IN TWEEDE DEEL

Jonathan Borlée schoof nog een plaatsje op en Jonathan Sacoor deed hetzelfde. Zo leek het een vierde plaats te worden, maar door de diskwalificatie van de Verenigde Staten werd het plaats drie en dus een bronzen medaille. Trinidad & Tobago pakte goud, voor Jamaica. In de 4x400 gemengd eindigde België nog achtste.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws