"Het gaat over uitspreken van ambitie" en "Dat werd gênant": Waarom het vernieuwde Koning Boudewijnstadion een must is

"Het gaat over uitspreken van ambitie" en "Dat werd gênant": Waarom het vernieuwde Koning Boudewijnstadion een must is
Foto: © photonews

De KBVB en Golazo hebben de handen in elkaar geslagen voor een groots project om voor een vernieuwd Koning Boudewijnstadion te zorgen tegen 2022. En dat was nodig, want ...

“We mogen buigen op een rijk verleden, maar we moeten eerlijk zijn: we hebben een verouderd stadion”, is CEO Peter Bossaert duidelijk. “We willen voor een goede infrastructuur zorgen, zodat men ook op dat gebied trots is op ons.”

“Het was soms gênant dat we geen echte VIP-behandeling konden aanbieden aan supporters. Er kwamen enorm veel vragen uit Rusland voor de kwalificatie-interland, maar we konden er gewoon niet positief op antwoorden. Kijk eens naar de vestiaires bijvoorbeeld … Alles is verouderd, de ambiance kan ook beter. Alle sporters willen dit ook, de UEFA idem dito.”

Mikken op een volledige renovatie

In het verleden werden heel wat mooie evenementen georganiseerd in Het Koning Boudewijnstadion: de openingswedstrijd van het EK 2000, een concert van U2, een EK atletiek, de finale van de Europacup I, bekerfinales in voetbal, hockey, rugby, …

“De UEFA was triest dat we geen matchen konden laten plaatsvinden tijdens het EK 2020, want zij beschouwen Brussel als het centrum van Europa nog steeds. We willen laten zien dat er in de toekomst nog grote evenementen in Brussel kunnen plaatsvinden.”

“We mikken op een volledige renovatie van het Koning Boudewijnstadion, een thuisbasis voor het mannenvoetbal, het damesvoetbal, die de Memorial een continuïteit geeft, maar dat ook een stadion kan zijn voor Europese finales in rugby, voetbal en atletiek. Een thuisbasis voor onze hockeyploeg? Waarom niet, zij zijn ook nummer 1 op de wereld.”

“Het gaat over het uitspreken van ambitie”, pikte ook Bob Verbeeck in. “Wij nemen nu het initiatief. Dat we het niet financieren? Dat klopt, maar dat is hetzelfde als met ziekenhuizen of autostrades. Daarvoor moet ook iemand het initiatief nemen in het belang van iedereen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws