Tegen 2022 moet nieuwe stadion in Brussel klaar zijn: "Het is erg belangrijk dat voetbal en atletiek elkaar in deze plannen vinden"

Tegen 2022 moet nieuwe stadion in Brussel klaar zijn: "Het is erg belangrijk dat voetbal en atletiek elkaar in deze plannen vinden"
Foto: © photonews

De Golden Generation Arena moet het dus worden, als blijk van eerbetoon aan de huidige generatie topsporters die ons land in zowat alle disciplines heeft. Mede-initiatiefnemer Bob Verbeeck verklaart waarom het zo dringend is.

Het project zal door jonge, aanstormende architecten gerealiseerd worden en mag maximum 200 miljoen euro kosten. "Bij het ontwerp van dit moderne stadion, dat zal beschikken over een voetbalveld en een atletiekpiste, willen we jonge talenten betrekken en daarom lanceren we een ontwerpwedstrijd voor de verschillende Belgische universiteiten", klinkt het.

"Zodra de projecten ons hebben bereikt, zal een jury bestaande uit Rode Duivels, topatleten, vertegenwoordigers van de KBVB en de Memorial, leden van 1895, actoren van Stad Brussel en de overheid zich buigen over de verschillende concepten."

Snel overleg

Bob Verbeeck van Golazo verklaart waarom er spoed achter zit. “Dit is voor ons als organisator van de Memorial een eerste stap in de goede richting. Het is erg belangrijk dat voetbal en atletiek elkaar in deze plannen vinden en samen voor één nieuw stadion gaan. Op die manier kunnen we de herinnering aan Ivo Van Damme én de huidige generatie topatleten en topvoetballers in Brussel levendig houden."

"We willen nu snel de volgende noodzakelijke stappen zetten en met alle partijen hierover in overleg gaan. Dit is het juiste moment, gezien wij vanaf 2020 ook in de vernieuwende en innoverende Diamond League een belangrijke rol zullen blijven spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws