Maak kennis met het Golden Generation Arena: het stadionproject op de Heizel dat tegen 2022 af moet zijn
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Redactie vanuit Tubeke
| 0 reacties

De gouden Belgische generatie krijgt een Golden Generation Stadium

Maak kennis met het Golden Generation Arena: het stadionproject op de Heizel dat tegen 2022 af moet zijn

Peter Bossaert van de KBVB en Bob Verbeeck van Golazo, de organisator van de Memorial Van Damme, hebben een persconferentie gegeven over de plannen met het Koning Boudewijnstadion. Tegen 2022 wil men het stadion in gebruik nemen.

“We gaan voor een volledige renovatie van het Koning Boudewijnstadion”, aldus Bossaert en Verbeeck. “Het stadion blijft dus de thuishaven van de Rode Duivels en van het voetbal in het algemeen. We willen ook continuïteit geven aan de Memorial Van Damme, de slotmeeting van de Diamond League.”

“Zo behouden we ook de nalatenschap van Ivo Van Damme. Maar het gaat niet alleen om voetbal en atletiek. We willen er ook concerten organiseren en andere sporten. Waarom geen EK-finale van rugbywedstrijden of grote hockeymatchen.”

Olympiastadion als voorbeeld

“We willen in feite een nationaal stadion hebben en ik maak graag de vergelijking met Berlijn. In het Olympiastadion wordt de ISTAF-meeting georganiseerd, Hertha Berlijn werkt er haar thuismatchen af en er vinden ook concerten plaats.”

Golden Generation Stadium doelt op de verschillende succesvolle generaties die België nu telt. Denk maar aan de bronzen medaille op het WK voetbal, Nafi Thiam of de Red Lions, onze wereldkampioenen in het hockey. “Maar we gaan verder. We zullen een wedstrijd organiseren waarin studenten hun ontwerpen inzenden naar ons. Ook de academische wereld maakt deel uit van de gouden generatie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws