BOIC één van de drijvende krachten achter gloednieuwe federatie
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

International Federation for Sports Officials opgericht in Den Haag

BOIC één van de drijvende krachten achter gloednieuwe federatie
Foto: © photonews

In het Vredespaleis in het Nederlandse Den Haag heeft er een historisch moment plaats gevonden. De International Federation for Sports Officials, oftewel IFSO, is er boven de doopvont gehouden. Het BOIC staat mee aan de wieg van deze nieuwe federatie, die scheidsrechters en officials zal beschermen.

Een project waar Matthias Van Baelen en Luc Rampaer (foto) van Team Belgium zich achter scharen, maar het is Gwenda Stevens die namens het BOIC erop zal toezien of alles naar behoren verloopt. Stevens is lid van de raad van bestuur bij het BOIC en zal fungeren als één van de drie ondervoorzitters van het IFSO.

BELANGEN OFFICIALS BEHARTIGEN

"Scheidsrechters en juryleden zijn belangrijke 'actoren' in een sportwedstrijd. De 'International Federation for Sports Officials' zal de belangen van de officials behartigen op internationaal niveau en toezien op een erkend statuut", legt Stevens uit. "Het BOIC heeft in het verleden reeds aangetoond, met zijn Commissie Officials, aandacht te geven aan de materie."

Het bestuur van het IFSO zal overigens twaalf leden: zes mannen en zes vrouwen. Naast het BOIC in de persoon van Stevens zijn ook het AFCAM, IBSF en het NOC*NSF vertegenwoordigd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws