IAAF verandert formule Diamond League: binnenkort geen finale meer in Brussel?
Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties

Het is nog onduidelijk of vanaf 2020 de finale van de Diamond League nog in Brussel plaatsvindt

IAAF verandert formule Diamond League: binnenkort geen finale meer in Brussel?

De Internationale Atletiekfederatie wil vanaf 2020 het format van de Diamond League aanpassen. Maandagochtend werden de plannen goedgekeurd op een vergadering. Het is daardoor nog onduidelijk of de Memorial Van Damme nog als finale gaat fungeren.

Met het nieuwe format wil de IAAF de Diamond League weer sexy maken voor het grote publiek. Dat betekent wel dat er twee meetings van de kalender zullen verdwijnen want we gaan van veertien naar twaalf wedstrijden. Het is nog wel niet duidelijk welke meetings zullen verdwijnen. Opvallend: ook het aantal disciplines daalt, van 32 naar 24. Er is geen plaats meer voor afstanden langer dan 3.000 meter.

Wat met Memorial? 

De afgelopen jaren waren er aan het eind van het seizoen twee finales. Dat zal met de nieuwe formule ook niet het geval zijn, de IAAF wil nog maar één finale laten plaatsvinden. Dat betekent dus dat ofwel Zürich of wel de Memorial Van Damme niet meer als finale zal georganiseerd worden. Voorlopig maakte de atletiekfederatie nog niets bekend over de datum en plaats van de finale. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws