Zware uithaal naar Jacques Borlée: "De belastingbetaler is voor hem een melkkoe die zijn uitgaven moet opvangen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Waalse atletiekfederatie is niet mals voor coach Jacques Borlée

Zware uithaal naar Jacques Borlée: "De belastingbetaler is voor hem een melkkoe die zijn uitgaven moet opvangen"
Foto: © photonews

De Franstalige Atletiekfederatie (LBFA) heeft in een open brief zwaar uitgehaald naar Jacques Borlée, trainer en vader van Kevin en Jonathan. Die ligt al langer op ramkoers met de atletiekfederatie.

"Het is tijd om de mediatieke lynching van de federatie stop te zetten die voor een groot deel is georkestreerd door Jacques Borlée", staat te lezen in de open brief. Borlée was nog niet zo lang geleden erg hard voor de atletiekfederatie omdat die een mail had gestuurd met daarin enkele interne afspraken en boetes voor atleten die zich niet aan de gedragscode hielden. 

De LFBA somt enkele dingen op die voor hen niet door de beugel kunnen. Zo krijgt Borlée naast zijn loon ook 20.000 euro per maand gestort als provisie. Dat misbruikte Borlée echter voor luxe-uitgaven zoals een BMW huren en voor een bedrag van meer dan 5.000 euro over en weer naar de Verenigde Staten vliegen. "De belastingbetaler is voor hem een melkkoe die zijn uitgaven moet opvangen", klinkt het. 

Frontale aanval

De federatie zette dan ook de samenwerking met Borlée stop. Die was nog niet op de hoogte van de open brief toen HLN hem contacteerde. "Ik kan dan maar beter het voorbeeld van judoka Toma Nikiforov en zijn coach Martinuzzi volgen en me aansluiten bij de Vlaamse Atletiekfederatie", reageerde vader Borlée. "Het is duidelijk dat ze daar geen topsport kunnen leiden. Het is een frontale aanval maar wat wil je dat ik doe?"

"Ik kan het project van de 4x400m-aflossingsploeg bij de mannen en vrouwen stopzetten, als hij denkt dat dat de oplossing is... Ik heb het opgebouwd zonder hem, het enige wat hij probeert is om het te begraven. Ach, ik maak me geen zorgen. Die man is de pedalen verloren. Hij vertelt zaken die uit de context zijn gerukt. Als het te kwaadaardig is, zet ik er mijn advocaat wel op", besluit Borlée. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws