BAM! Belgian Tornados lopen naar Europese titel in Glasgow, wel geen medaille voor Cheetahs
Redactie
| 0 reacties

Belgian Tornados veroveren goud op 4x400 op EK indoor

BAM! Belgian Tornados lopen naar Europese titel in Glasgow, wel geen medaille voor Cheetahs
Foto: © photonews

Ze zijn er diep voor moeten gaan, maar het is dan toch gelukt: de Belgian Tornados zijn opnieuw Europees kampioen. Het kwam op de 4x400m bij de mannen tot een spannend duel tussen België en Spanje. Kevin Borlée kon het toch weer afmaken. Bij de dames grepen de Cheetahs naast een medaille.

Watrin was de eerste loper voor de Tornados en lag lange tijd op een tweede positie. Vlak voor de wissel sloop een Brit hem wel voorbij. Dylan Borlée kon wel meteen weer de tweede plaats innemen en rukte op naar de leiding. Zijn broer Jonathan snelde indrukwekkend weg van de concurrentie en zo leek België dan al op weg naar de overwinning.

STERKE SLOTLOPER MAAKT VERSCHIL

Jonathan Borlée kende wel nog een terugval richting het einde van zijn 400m waardoor Spanje toch aan de leiding begon na de laatste wissel. Kevin Borlée deed zijn reputatie van uitstekend slotloper alle eer aan: via twee aanvallen ging hij naar de kop. Zijn Spaanse belager kwam in het slot nog dichtbij, maar de gouden medaille gaat toch weer naar de Tornados.

Bij de dames maakten ook de Belgian Cheetahs kans op een medaille. Bolingo gaf als vijfde de stok door aan Claes. In haar twee ronden kon ze de anderen niet bijhouden. Van Puyvelde moest als laatste aan de bak, maar stak wel de Zwitserse voorbij. Camille Laus bleef knokken tot het einde, maar meer dan een vijfde plaats zat er niet in voor de Cheetahs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws