Conflict tussen Belgische atleten en federatie op de spits gedreven: "Dan gaan we naar de rechtbank"
Redactie
| 0 reacties

Jacques Borlée dreigt met rechtzaak als RBAF zijn wil doordrijft

Conflict tussen Belgische atleten en federatie op de spits gedreven: "Dan gaan we naar de rechtbank"
Foto: © photonews

De gedragscode die de RBAF wil opleggen aan de Belgische atleten, is duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. Zeker de hieraan toegevoegde stoere taal. Atleten die niet tekenen zouden immers niet mee mogen naar het EK, maar daar legt Jacques Borlée zich niet bij neer.

"Je kan atleten die voldoen aan de criteria niet verbieden om naar het EK te gaan", zegt trainer Jacques Borlée in HLN. "Doen ze dat toch, dan gaan we naar de rechtbank. De federatie zegt dat ze voor die code inspiratie haalde uit Frankrijk en Nederland. Ik kan je zeggen dat die landen premies uitreken aan hun atleten. Daar zwijgt de RBAF over. Het gaat alleen over boetes. Constructief kan je dat niet noemen."

Zijn zoon Kevin Borlée treedt hem volledig bij. "Toen ik de tekst las, dacht ik dat het om een aprilgrap ging. Alle lasten worden bij de atleten gelegd. Als ze mij van het EK willen houden: 'tant pis'. Maar dat ze met zo'n eenzijdige conventie jonge atleten gijzelen die voor het eerst naar een EK mogen: beschamend."

SELECTIE BEKEND OP 25/02

Bij de bond lijken ze inmiddels wel door te hebben dat het beter is om hun toon wat te matigen. Op maandag 25 februari zal de definitieve selectie bekendgemaakt worden. Dan moet er hoe dan ook wel klare wijn geschonken worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws