Borlées weigeren gedragscode te ondertekenen: "Mogelijke boete is alsof een Anderlecht-speler 20 miljoen euro moet betalen"
Redactie
| 0 reacties

Borlées weigeren een gedragscode van de federatie te ondertekenen

Borlées weigeren gedragscode te ondertekenen: "Mogelijke boete is alsof een Anderlecht-speler 20 miljoen euro moet betalen"

De nieuwe gedragscode van de Belgische atletiekfederatie is niet naar de zin van Jacques Borlée. Daar staat onder meer in dat de atleten kledingsvoorschriften krijgen en afstand moeten nemen van hun portretrechten.

Dat is dus niet naar de zin van Jacques Borlée. Indien de atleten niet ondertekenen, wacht er een boete van 20.000 euro of worden ze mogelijk niet meer geselecteerd voor kampioenschappen. "Geen sprake van dat ik of mijn zonen dat ondertekenen", citeert Het Nieuwsblad vader Borlée.

"Dat is als een Anderlecht-speler die 1 miljoen verdient plots 20 miljoen moet betalen omdat hij geen Anderlecht-training draagt. Trouwens, om geldboetes te vragen, moet je eerst premies uitreiken. Er zijn geen premies. En geen atleten meer selecteren? Ga naar de rechtbank en je krijgt altijd gelijk", klinkt het vastberaden. 

'Stop met oorlog voeren'

Behalve de Borlées willen ook andere atleten de nieuwe gedragscode niet ondertekenen. "Maar wat mij stoort, is dat de federatie maar blijft oorlog voeren met atleten, tegen trainers. Stop daar alstublieft mee.”

Jacques Borlée wil dan ook met alle verschillende betrokken partijen opnieuw rond de tafel zitten. "Niet meer zoals op de stage op Lanzarote, waar je dingen afspreekt die veertien dagen later van tafel worden geveegd. Posi­tivisme graag en geen oorlog meer", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws