Twee nationale records op BK atletiek indoor

Hanne Maudens en Cynthia Bolingo breken records op BK indoor

Twee nationale records op BK atletiek indoor
Foto: © photonews

De Belgische atleten hebben het beste van zichzelf gegeven op het Belgisch Kampioenschap. Vier atleten plaatsten zich voor het EK en ook twee nationale records gingen aan diggelen. Hanne Maudens brak het record van Thiam in het verspringen en Bolingo schreef geschiedenis op de 400m.

Om Nafi Thiam van de recordtabellen te krijgen, moet je straf uit de hoek komen. Dat is dan ook precies wat Hanne Maudens deed. Bij haar vierde poging sprong de Oost-Vlaamse 6m53 ver. Acht centimeter verder dan haar persoonlijk record en twee centimeter verder dan het nationale record van Thiam.

BOLINGO BREEKT 35 JAAR OUD RECORD

De opdracht voor Cynthia Bolingo op de 400m was ook niet min, want in die discipline stond het record van Regine Berg al 35 jaar lang in de geschiedenisboeken. Tot nu. Bolingo klopte de andere Belgian Cheetahs Camille Laus, Hanne Claes en Margo Van Puyvelde en finishte in 52.70.

Maudens en Bolingo zijn twee van de atleten die zich op het BK plaatsten voor het EK. Claire Orcel deed hetzelfde in het hoogspringen. Ook Kevin Borlée komt in aanmerking voor individuele EK-deelname nadat hij op de 400m in 46.69 naar de Belgische titel liep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws