Toptalent Jonathan Sacoor: "Dit was een perfect einde van een perfect seizoen"
Redactie
| 0 reacties

Jonathan Sacoor na winst op Memorial Van Damme erg ambitieus voor 2019

Toptalent Jonathan Sacoor: "Dit was een perfect einde van een perfect seizoen"
Foto: © photonews

Met een brede glimlach stond Jonathan Sacoor na zijn overwinning in Brussel en een zwaar maar succesvol seizoen vrijdagavond de pers te woord in het Koning Boudewijnstadion. En tegelijk was hij ook opgelucht, dat de riem er nu even af kan.

In een spannend duel op de 4x400 meter gaf hij Kevin Borlée het nakijken. "Ik denk dat dit een perfect einde van een perfect seizoen was", vertelde Sacoor. "Hier had ik niet van mogen dromen. De sfeer in het stadion was geweldig. Om dan er nog een keer iets mooi eruit te halen, dat is fantastisch. Tijdens de opwarming had ik het moeilijk om mezelf nog eens op te laden, maar als je dan dat publiek ziet...", was hij vol lof. 

Nochtans sukkelde Sacoor ook wat met zijn voet. "Ik had al sinds Finland een beetje last. Mijn voet was dan ook goed ingetapet om verdere blessures te voorkomen", klinkt het. "Dat die 'oude' mannen niet graag verliezen? Niemand verliest graag", lachte Sacoor. "Kevin en ik hebben bovendien al meer samen dan tegen elkaar gelopen. Ik ben wel enorm diep moeten gaan."

'Meer druk is logisch'

En wat met 2019? "Dat gaat een heel interessant seizoen worden. Er zijn veel wedstrijden die ver uit elkaar liggen. Of er meer druk zal zijn? Dat is logisch. Elke atleet heeft het wel meegemaakt dat er meer druk komt."

Tijdens de persconferentie wordt Sacoor af en toe gecorrigeerd door coach Jacques Borlée. Zeker als het over zijn ambities van volgend seizoen gaat. "Er zijn niet veel atleten die op hun 18 jaar kunnen zeggen dat ze een medaille halen", aldus Borlée. "Jonathan is nog jong. We moeten niet te veel wedstrijden afwerken."

Sacoor luistert en gehoorzaamt, al verliest hij zijn brede lach niet als hij ontspannen de vragen van de aanwezige pers beantwoordt. "Af en toe heb ik iemand nodig die mij met de voetjes op de grond houdt. Ik ben erg ambitieus", voegt hij er nog aan toe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws