Zorgt 18-jarige sensatie straks voor wereldrecord? "Realistisch om dat te denken"
Redactie
| 0 reacties

Armand 'Mondo' Duplantis kan op Memorial voor wereldrecord zorgen

Zorgt 18-jarige sensatie straks voor wereldrecord? "Realistisch om dat te denken"

De jonge snaken zouden het Koning Boudewijnstadion vanavond wel eens in vuur en vlam kunnen steken. Wij hebben Jonathan Sacoor, in Zweden hebben ze Armand 'Mondo' Duplantis. De polsstokspringer komt alvast naar Brussel voor het meetingrecord. Daarna is mogelijk het wereldrecord aan de beurt.

Dat wereldrecord staat al meer dan twintig jaar op naam van Sergey Bubka op 6m14. "Het is realistisch om te denken dat hij dat record zal verbeteren", zegt vader Greg Duplantis over zijn zoon Armand in HLN. "Nu 'Mondo' al 6m05 haalt, durf ik dat te zeggen. Als je weet dat 6m03 volstond om in Rio goud te winnen, durf ik ook zeggen dat 'Mondo' in staat moet zijn om in Tokio Olympisch kampioen te worden."

De Europese titel heeft hij alvast binnen. Puur talent dus. Het zat er dan ook al van jongsaf in. "Hij sprong met de polsstok zoals andere jongens tegen een balletje trappen. Op zijn zevende bekeek hij de ene video na de andere. Hij registreerde al die verschillende technieken. Ik wist dat hij wat speciaals had, maar ik wist niet hoe hij zich fysiek zou ontwikkelen. Gelukkig kreeg hij zijn gestalte van zijn mama."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws