Roberto Martinez, Nafi Thiam, Nina Derwael ... en nog meer mooi volk op de openingsceremonie van de Memorial Van Damme!
Redactie vanuit Brussel
| 0 reacties

Roberto Martinez, broers Borlée, Nafi Thiam Belgische kampioenen in de bloemetjes gezet o pd

Roberto Martinez, Nafi Thiam, Nina Derwael ... en nog meer mooi volk op de openingsceremonie van de Memorial Van Damme!
Foto: © photonews

De Memorial Van Damme is de enige grote atletiekmeeting in ons land. Tijdens de openingsceremonie van de Memorial werden ook heel wat Belgische kampioenen en Roberto Martinez in de bloemetjes gezet.

Iets na 19 uur vond de openingsceremonie plaats op de Heizel. Roberto Martinez liet even op zich wachten na de aankondiging van presentator Peter Van de Veire, maar onder luid gejuich en applaus kwam de Spanjaard die ons land naar een derde plek op het WK loodste het talrijk opgekomen publiek groeten. 

Ook heel wat Belgische kampioenen en medaillewinnaars van het EK in Glasgow en EK atletiek in Berlijn werden gehuldigd. Daarbij onder meer wielrenners Nicky Degrendele en Robbe Ghys, de broertjes Borlée die goud pakten op de 4x400 meter en onze gouden Nina Derwael. De bronzen Wout Van Aert van op de wegrit van het EK was er niet bij in Brussel. 

Kippenvel bij Thiam

Maar het grootste applaus kwam er toen Nafi Thiam in een rode auto op de piste van het Koning Boudewijnstadion verscheen. De handen gingen op mekaar bij het publiek, iedereen ging rechtstaan. Het kippenvel op de armen werd niet gespaard met een staande ovatie voor Thiam, die drie weken geleden goud pakte op de zevenkamp. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws