Overzicht Belgen op Memorial: Claes knap 2e, Eykens zakt weg in slot en PR voor Elise Vanderelst
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Brussel
| 0 reacties

Volg hier alle resultaten van de Belgen op de Memorial Van Damme

Overzicht Belgen op Memorial: Claes knap 2e, Eykens zakt weg in slot en PR voor Elise Vanderelst
Foto: © photonews

Het is op de Memorial vooral uitkijken naar de prestaties van onze gouden Nafi Thiam en de broertjes Borlée. Maar er zijn nog heel wat Belgen die zich in eigen land willen bewijzen.

21:35

Ook voor Bashir PR

Bashir zette een PR neer met een tijd van 13'04"91. "Het is magnifiek. Het was super fijn om zo mijn carrière af te sluiten. Het was geweldig, bedankt iedereen!"

20:47

PR voor Vanderelst

Ook op de 1.500 meter bij de vrouwen stond er slechts één landgenote aan de start. De 20-jarige Elise Vanderelst verbeterde haar persoonlijke record met bijna vier seconden. Haar nieuwe besttijd is zo 4'05"75. De overwinning ging naar Laura Muir, in een tijd van 3'58"49. 

20:16

Laus laatste 

Camille Laus was de enige landgenote op de 400 meter. Laus liep in de buitenbaan, maar werd achtste en laatste. De zege was voor Salwa Eid Naser met een tijd van 49"33. 

19:45

Sterke Claes tweede op 400 meter horden

Hanne Claes is één van de Belgian Cheetahs. Onze 27-jarige landgenote stelde niet teleur op de 400 meter horden. Met een tijd van 55'87 moest ze alleen de Oekraïense Yaroshchuk voor zich dulden. 

Eykens zakt weg in laatste rechte lijn

De jonge Renée Eykens begon erg sterk aan haar 800 meter, maar de Antwerpse zakte weg in het slot. Eykens begon als tweede aan de laatste 100 meter, maar daarin werd ze nog overklast door twee andere vrouwen. De overwinning was voor Lynsey Sharp (1'59"93). Eykens moest vrede nemen met een 4e plek. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws