Grote doelen zijn bereikt maar Nafi Thiam nog dolenthousiast: "Gelukkig hebben we deze Memorial"
Redactie
| 0 reacties

Nafi Thiam altijd blij om op de Memorial te kunnen aantreden

Grote doelen zijn bereikt maar Nafi Thiam nog dolenthousiast: "Gelukkig hebben we deze Memorial"
Foto: © photonews

Eén van de blikvangers vandaag op de Memorial is ongetwijfeld Nafi Thiam. De Europees kampioene zevenkamp neemt er deel aan het hoogspringen. Hoewel haar seizoen eigenlijk voorbij is, zakt ze graag af naar Brussel voor de Memorial.

Thiam legt op een persconferentie uit waarom ze elk jaar weer uitkijkt naar het evenement. "Mijn seizoen is na de kampioenschappen eigenlijk voorbij, maar ik kom altijd graag naar hier omdat het zo'n grote meeting is. En voor mijn fans die mij altijd steunen. Het is altijd speciaal, zo voor eigen volk. Wellicht zullen wij in België nooit een groot kampioenschap organiseren, maar gelukkig hebben we deze Memorial."

LOOPBAAN NOG NIET AF

Op jonge leeftijd heeft Thiam al zowat alles gewonnen, maar ze heeft nog lang niet het gevoel dat ze er klaar mee is. "Die Europese titel was toch weer anders. Nu was er nog meer druk. Ik ben supertrots. Het was een zware competitie, vooral in het hoofd. Alles gaat zo snel, maar ik ben vooral trots en nog lang niet voldaan. Mijn carrière is na die titels dus nog niet af."

En wie weet kan ze op de Memorial eens schitteren in het hoogspringen. "Ik bleef actief door te joggen of naar de fitness te gaan. Ik heb er niet echt specifiek voor getraind, maar ik voel me goed. Of ik verwacht over de twee meter te zullen springen? Ik denk het niet, maar je weet nooit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws