? Paralympisch kampioen Peter Genyn is ondanks tegenslag klaar voor EK para-atletiek: "Ik wil nog vol voor goud gaan"
Redactie
| 0 reacties

Rolstoelatleet Peter Genyn gaat op het EK para-atletiek in Berlijn voor goud

? Paralympisch kampioen Peter Genyn is ondanks tegenslag klaar voor EK para-atletiek: "Ik wil nog vol voor goud gaan"
Foto: © photonews

Van 20 tot 26 augustus vindt in de Duitse hoofdstad Berlijn het EK para-atletiek plaats. Met paralympisch kampioen Peter Genyn heeft ons land alvast een grote kanshebber op het hoogste eremetaal op de 100 en 200 meter. Al verliep de weg naar Berlijn zeker niet vlekkeloos voor Genyn.

Eind juli ging de heup van de paralympische kampioen van Rio 2016 uit de kom. Een operatie was noodzakelijk. En dus werd het een race tegen de klok om klaar te geraken voor het EK, dat geldt als een belangrijke test voor Tokio 2020. "In tegenstelling tot een loper, heb ik mijn heup niet nodig in de rolstoel", aldus Genyn. "Maar het was wel verschrikkelijk lastig, want het bracht spasmen en hoofdpijn met zich mee."

'Beste seizoen ooit'

"Gelukkig heb ik de voorbije twee weken nog hard kunnen trainen. Ik wil nog vol voor goud gaan, maar besef dat ik mijn ambities misschien moet bijstellen. Mocht het niet lukken, dan weet ik in elk geval waaraan het ligt, want ik heb mijn beste seizoen ooit gedraaid."

Genyn heeft er inderdaad een topseizoen opzitten. In de GP van Zwitserland brak hij het wereldrecord en ging hij als eerste paralympiër ooit met een tijd van 19"89 onder de 20". De weg naar Tokio is wel nog lang en hard, zeker op financieel vlak. "Ik heb het geluk dat ik met supermarktketen Lidl en isolatiebedrijf IKO  twee hoofdsponsors heb tot de Paralympische Spelen. Want de sport blijft duur."

Financieel 

"Het Belgische Paralympisch Comité en Parantee-Psylos betalen voor mij de deelnames aan de kampioenschappen en de Spelen en één internationale wedstrijd per jaar. De kosten voor stages en materiaal zijn voor eigen rekening. Een stoel kost al snel 7.000 euro, mijn wedstrijdbanden gaan twee races mee, je zit met carbon-wielen, handschoenen waarvan ik een paar per week verslijt. Zonder sponsoring zou dat niet lukken", besluit Genyn. 

Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken duren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws